Keresés
 
 
Megtekintve: 1093 alkalommal
Szövegeim kritikái, méltatások, recenziók - Könyvbemutatók

Korondi Kinga: Útmutató Sebestyén Péter Tüzet hoztam! című könyvéhez

 

 Korondi Kinga: Útmutató Sebestyén Péter Tüzet hoztam! című könyvéhez

 


 

Sokszor örömmel olvasunk életvezetési tanácsokat. Van köztük olyan, - mint a mostanában nagyon divatos horoszkóp -, amelyeket mindenki könnyen a saját életére alkalmazhat. Azt ajánlják, hogy valósítsuk meg önmagunkat bármi áron, azt sugallhatják, hogy szeressük önmagunkat, legyünk készek a versenyre. De ezek kikerülik az üdvösség problémáját. Ezzel szemben az itt kapott válaszok örök érvényû életvezetési tanácsok.


Sebestyén Péter nem egyébre vállalkozik - immár harmadszor -, mint arra, hogy megválaszolja számunkra a legégetõbb kérdéseket.

A Tüzet hoztam! címû kötetben a liturgikus C év heti útravalóinak mindegyike evangéliumi indíttatású. Lelkünk üdvösségének örök távlatait feszegeti. Ha azt akarjuk tudni, hogy "Mi a boldogság?", "Hol a helyünk?", "Mit tegyünk?", akkor a legjobb helyen járunk. Sõt számomra a legnagyobb élmény éppen az volt, hogy a kérdéseket ismerõseknek, a magaméinak éreztem: "Én mit tehetek?", "Van-e bennem elég hit?", annyira személyesnek, hogy már nem állhattam meg, hanem tovább kérdeztem, és kerestem a könyvben a választ: "Mi a titkod?", "Te hogy csinálod?" Ez a sok kérdés tulajdonképpen egy nagy kérdésnek a különbözõ formája: mi dolgunk a világon, hogyan éljük életünket. A kérdés(ek)re adott válasz pedig elvezet minket egy útra.

Ez az igaz út az egyetlen, amellyel Jézus is azonosítja önmagát, mint az Igazságot és az Életet. Ezen járni "rémületes és gyönyörûséges".

Az elõzõ kötetekben már megszokhattuk, hogy Sebestyén Péter ezekrõl a létkérdésekrõl milyen könnyedséggel, milyen derûvel tud írni. Már önmagában a stílusa meggyõz arról, hogy érdemes ezen az úton elindulni.

Emberközeli, pozitív, hihetõ és életvidám példákat állít elénk. Tükröt tart, felcsigáz, elgondolkodtat, megkívántatja a jézusi életformát, megszeretteti velünk Istent, felgyújtja bennünk a tüzet. Ne gondolják azonban, hogy kikerüli a kényes témákat. A rendszeresen templomba járók mellett a "maguk módján vallásosakhoz", az igazságot keresõkhöz, a csalódottakhoz és persze a hitetlenekhez is szól.

Az írások mindegyike korszerű, nevemen szólít, úgy, hogy megrendülten megadom magamat, és végül "más úton térek haza", ugyanúgy, mint a napkeleti bölcsek. Erre a merész kalandra hív Sebestyén Péter mindannyiunkat, "kincskeresõket" és "Jézus asztaltársaságának tagjait" egyaránt.Korodi Kinga
Korondi Kinga: Útmutató Sebestyén Péter Tüzet hoztam! címû könyvéhez, Napsziget, 2014, január 15

LINK:
http://www.napsziget.hu/akt-1200.htm

 
« vissza
 
 

btz webdesign