Keresés
 
 
Megtekintve: 38106 alkalommal

Önéletrajz

Csíkszentmihályon születtem, és édesanyám is ott dajkált - ugyanis 1973-ig ott teljesített kántori szolgálatot, - mégis szépvízinek vallom magam. Alcsík és Felcsík találkozik bennem, „oldal-csíki” székelyben, hiszen Szépvíz, gyermekkorom színtere éppen Csík vármegye közepén, ill. onnan kissé keletre, néhány kilométerre a csíksomlyói Szűzanya „lábától”, a Pogány-havas alatt helyezkedik el.    

 
  további fotók

Isten az én drága, az Úrban megboldogult szüleimen - akik egyszerű munkásemberek voltak - és egyházi közösségemen, de nem utolsó sorban gyermekkorom papbácsiján, +Szilágyi Istvánon keresztül szólított meg. Ahogy telnek az évek, egyre jobban tudatosul bennem a Gondviselés titokzatos terve. A papi hivatás mellett, vagy inkább azon keresztül visszhangra talált bennem a történelmi Székelyföld nagy Áronjainak példája, messze mutató alakja. Gábor Áron küzdeni akarása és tettrekészsége, Tamási Áron szülőföld és anyanyelv szeretete, Márton Áron, az emberkatedrális sziklaszilárd hite és szíjas székely konoksága, Szépvíz és a székelyek védőszentjének, Szent Lászlónak  az álmait és hitvallását valósították meg.

A  bő két évtizednyi rádiós nép- és  több mint 25 évnyi egyházszolgálatom ezért erősítette meg bennem az elhatározást, hogy kiálljak korunk írott és virtuális "areopagusaira", mint templomon kívüli fórumokra, és hirdessem az igét „akár alkalmas akár alkalmatlan”. Ez kényszerű kötelességem és meseszép feladatom egyszerre, melyet minden porcikámmal mégis szívesen vállalok. Pennámmal és hangommal, értelmemmel és egész szívemmel Isten szolgálatában akarok állni. Ez vezérel akkor is, amikor gondolataimat papírra vetem.
Az írás számomra most már létszükséglet. Állandó, nyugtalanító késztetés, hogy gondolataimat, meggyőződésemet, értékrendemet, életbeli alapállásomat másokkal is közöljem, örömhírként megosszam.

Kedves olvasó testvérem, ha ide bukkannál, világhálós szörfözgetés közben, erre a szép, és félelemmentes, gyönyörű kalandra hívlak Téged is.

Ne tétovázz, olvasd az Örömhírt. Lelked szomját oltsd az örök élet vizével.

 

 

 

 

              Aktuális

 

Tűsarok...
Az orvos levetette köpenyét és ingujjban odaült a székre...
tovább  

Széf Pek kipakolva...
Egyet sóhajtunk, s azzal annyi. Ennek is. Ez is mehet a levesbe...
tovább  

Engedelmes vagy engedékeny?
Nem megy ki a fejemből Kocsis Fülöp, görög katolikus érsek egy kijelentése, amelyen szó szerint ledöbbentem...
tovább  

Bé leszünk ótva...
A kilencvenes években, az Öböl-háború idején, az egyik karikatúrán majmok ültek a fán és beszélgettek...
tovább  

Apa születik...
Szeme láttára égett le a fűrészüzem...
tovább 

Zarádoknapló, 2020...
Kijárási papírunkon ez szerepel: drumeţie (vándorlás, gyalogtúra, zarándoklat)...
tovább 

Cikkverseny, COVID, 2020...
Keresztények Kontumáciában: 979 (olvasás)...
tovább  

Megáll az eszem...
avagy, humorral tele a zsák 2020-ban is...
tovább 

Karácsonyi performansz négy tételben
1888 Karácsonyán, a nyugat-franciaországi Arles városkájában, az ún. Sárga házban nagy veszekedés hallatszott ki az utcára...
tovább  

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 Isten hozott!

Baráti, testvéri üdvözlettel köszönt:
péterpáter

 

 
 
       

Pogány-havastól az Ady negyedig - Interjú Sebipáterrel (.docx)

Adatok Sebestyén Péter tevékenységéről. In: Transindex. Udvardy Frigyes: A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990-2006  

 

 

btz webdesign