Keresés
 
 
Megtekintve: 40974 alkalommal

Önéletrajz

Csíkszentmihályon születtem, és édesanyám is ott dajkált - ugyanis 1973-ig ott teljesített kántori szolgálatot, - mégis szépvízinek vallom magam. Alcsík és Felcsík találkozik bennem, „oldal-csíki” székelyben, hiszen Szépvíz, gyermekkorom színtere éppen Csík vármegye közepén, ill. onnan kissé keletre, néhány kilométerre a csíksomlyói Szűzanya „lábától”, a Pogány-havas alatt helyezkedik el.    

 
  további fotók

Isten az én drága, az Úrban megboldogult szüleimen - akik egyszerű munkásemberek voltak - és egyházi közösségemen, de nem utolsó sorban gyermekkorom papbácsiján, +Szilágyi Istvánon keresztül szólított meg. Ahogy telnek az évek, egyre jobban tudatosul bennem a Gondviselés titokzatos terve. A papi hivatás mellett, vagy inkább azon keresztül visszhangra talált bennem a történelmi Székelyföld nagy Áronjainak példája, messze mutató alakja. Gábor Áron küzdeni akarása és tettrekészsége, Tamási Áron szülőföld és anyanyelv szeretete, Márton Áron, az emberkatedrális sziklaszilárd hite és szíjas székely konoksága, Szépvíz és a székelyek védőszentjének, Szent Lászlónak  az álmait és hitvallását valósították meg.

A  bő két és fél évtizednyi rádiós nép- és  több mint 29 évnyi egyházszolgálatom ezért erősítette meg bennem az elhatározást, hogy kiálljak korunk írott és virtuális "areopagusaira", mint templomon kívüli fórumokra, és hirdessem az igét „akár alkalmas akár alkalmatlan”. Ez kényszerű kötelességem és meseszép feladatom egyszerre, melyet minden porcikámmal mégis szívesen vállalok. Pennámmal és hangommal, értelmemmel és egész szívemmel Isten szolgálatában akarok állni. Ez vezérel akkor is, amikor gondolataimat papírra vetem.
Az írás számomra most már létszükséglet. Állandó, nyugtalanító késztetés, hogy gondolataimat, meggyőződésemet, értékrendemet, életbeli alapállásomat másokkal is közöljem, örömhírként megosszam.

Kedves olvasó testvérem, ha ide bukkannál, világhálós szörfözgetés közben, erre a szép, és félelemmentes, gyönyörű kalandra hívlak Téged is.

Ne tétovázz, olvasd az Örömhírt. Lelked szomját oltsd az örök élet vizével.

 

 

 

 

              Aktuális

 

 

Zérós Kóla

Ronaldónak újra sikerült megrajzolnia önmaga karikatúráját. 

Tovább

Szíves-örömest!

P. Henri Boulad egyik könyvében leír egy történetet[1] két fiatal édesanyáról, 

Tovább

Már pedzi...

Még nem harapott rá, de már nem sok híja… 

Tovább

Cetli 21 per 2

Nem mindegy, hogy felolvasom vagy hallgatom a verset… 

Tovább

Gyermektelen jövő??

 Miközben lenézzük és megvetjük a mélyszegénységben élő, sokgyermekes társadalmakat Afrikától Ázsiáig, primitívnek tartjuk őket, ...

Tovább

Mentalitást váltani, de gyorsan!

Változz meg, ez parancs! Változtass a hozzáállásodon, de rögtön! 

Tovább

Égi tűz pirosban

 Be jó, hogy hazajöttünk. Gyalog, lóháton, drótszamáron. Hívott a haza. A vér. A testvériség. Hiszen egy anyának vagyunk gyermekei. 

Tovább

Megáldották a búcsúba igyekvőket...

Csütörtökön este fél hétkor kezdődött az a szentmise, amelynek keretében megáldották a csíksomlyói búcsúra készülő híveket és a zarándokokat.

Tovább

Szintet léptünk

Mióta az oltáskampánnyal meghűlyítették a fél világot, két történet jár a fejemben. 

Tovább

Jajj nektek, székelyek...

Ha szívósabbak vagytok, mert még a globalizáció nem mosta ki ellenálló génjeiteket, azért, ha meg ki meritek jelenteni önálló véleményeteket, fenntartásaitokat a divattal szemben, azért.

Tovább

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 Isten hozott!

Baráti, testvéri üdvözlettel köszönt:
péterpáter

 

 
 
       

Pogány-havastól az Ady negyedig - Interjú Sebipáterrel (.docx)

Adatok Sebestyén Péter tevékenységéről. In: Transindex. Udvardy Frigyes: A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990-2006  

 

   Jól emlékszem a bözödújfalusi tóval elárasztott templom helyett épített új templom szentelésére Erdőszentgyörgyön.

 

btz webdesign