Keresés
 
 
Megtekintve: 38874 alkalommal

Önéletrajz

Csíkszentmihályon születtem, és édesanyám is ott dajkált - ugyanis 1973-ig ott teljesített kántori szolgálatot, - mégis szépvízinek vallom magam. Alcsík és Felcsík találkozik bennem, „oldal-csíki” székelyben, hiszen Szépvíz, gyermekkorom színtere éppen Csík vármegye közepén, ill. onnan kissé keletre, néhány kilométerre a csíksomlyói Szűzanya „lábától”, a Pogány-havas alatt helyezkedik el.    

 
  további fotók

Isten az én drága, az Úrban megboldogult szüleimen - akik egyszerű munkásemberek voltak - és egyházi közösségemen, de nem utolsó sorban gyermekkorom papbácsiján, +Szilágyi Istvánon keresztül szólított meg. Ahogy telnek az évek, egyre jobban tudatosul bennem a Gondviselés titokzatos terve. A papi hivatás mellett, vagy inkább azon keresztül visszhangra talált bennem a történelmi Székelyföld nagy Áronjainak példája, messze mutató alakja. Gábor Áron küzdeni akarása és tettrekészsége, Tamási Áron szülőföld és anyanyelv szeretete, Márton Áron, az emberkatedrális sziklaszilárd hite és szíjas székely konoksága, Szépvíz és a székelyek védőszentjének, Szent Lászlónak  az álmait és hitvallását valósították meg.

A  bő két évtizednyi rádiós nép- és  több mint 25 évnyi egyházszolgálatom ezért erősítette meg bennem az elhatározást, hogy kiálljak korunk írott és virtuális "areopagusaira", mint templomon kívüli fórumokra, és hirdessem az igét „akár alkalmas akár alkalmatlan”. Ez kényszerű kötelességem és meseszép feladatom egyszerre, melyet minden porcikámmal mégis szívesen vállalok. Pennámmal és hangommal, értelmemmel és egész szívemmel Isten szolgálatában akarok állni. Ez vezérel akkor is, amikor gondolataimat papírra vetem.
Az írás számomra most már létszükséglet. Állandó, nyugtalanító késztetés, hogy gondolataimat, meggyőződésemet, értékrendemet, életbeli alapállásomat másokkal is közöljem, örömhírként megosszam.

Kedves olvasó testvérem, ha ide bukkannál, világhálós szörfözgetés közben, erre a szép, és félelemmentes, gyönyörű kalandra hívlak Téged is.

Ne tétovázz, olvasd az Örömhírt. Lelked szomját oltsd az örök élet vizével.

 

 

 

 

              Aktuális

 

Hazulról haza
A bankkártyát s a BMW-t ne keressétek. Nem valószínű, hogy találkozunk többé...
Tovább

Haláltánc
A sátán vezényel. Az emberiség húzza. MOSTANSÁG leginkább a járvány kottájából, amit szintén ő komponált...
Tovább

A szabadság alkonya
Egyik marxistánk azért teszi le a tollat, mert csalódott az álmaiban...
Tovább


Kérsz egy harapást?
Hallgatom a hírekben, hogy a giurgiu-i rendőrőrsről ismeretlen tettesek elloptak egy rendőrkutyát az öt közül...
Tovább

 

Nálad a kulcs...
Tudósok, művészek, költők általában még érzékenyebbek az élet nagy kérdéseire, mint a közösség többi tagja...
tovább  


Ördögtől való?...

A világhálós kereső mintegy félmillió „ötletet” dob ki mindarra, ami nem ördögtől való...
tovább 


Üzleti titok...

Friss hír, hogy a tegnapi EB ülésén az Európai Gyógyszerügynökség igazgatója bejelentette, hogy a harmadik nagy oltásanyag készítő cég is jelezte, nem fog annyit leszállítani az AstraZeneca-vakcinából az Unió országaiba, mint amennyiben azelőtt megegyeztek...
tovább    

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 Isten hozott!

Baráti, testvéri üdvözlettel köszönt:
péterpáter

 

 
 
       

Pogány-havastól az Ady negyedig - Interjú Sebipáterrel (.docx)

Adatok Sebestyén Péter tevékenységéről. In: Transindex. Udvardy Frigyes: A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990-2006  

 

 

btz webdesign