Keresés
 
 
Megtekintve: 975 alkalommal
Szövegeim kritikái, méltatások, recenziók - Könyvbemutatók

Abodi Erzsébet: Csodák a lélek mélyén

 

Abodi Erzsébet: Csodák a lélek mélyén

  

Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános könyveivel ismerkedett a marosszentgyörgyi Kolping Család. Házigazdaként Baricz Lajos plébános köszöntötte a megjelenteket, közös ima és ének után Bölöni Domokos beszélt Péter páterrôl, és a szerzô három könyvét mutatta be. A Kihívás és szolgálat a szerzô "rádiós apostolkodásának" anyagát – az újabb termést – tartalmazza. Sebestyén Péter küldetésnek tekinti a rádiós igehirdetést, nagy gonddal szerkeszti csütörtöki szövegeit, nyugodt szívvel bocsátja útra könyv formájában is, hogy "folytassák az igehirdetés magvetését". Számára mérce Isten szava, az örömhír, amelyet az emberek szívéhez szeretne eljuttatni, hogy ôket megérintse, ha kell: életükön változtasson.Örömhír a másik bemutatott könyvének a címe, amely beszélgetéseket tartalmaz a Hegyi Beszédrôl, anyaga ugyancsak az éter hullámain hangzott el, a Marosvásárhelyi Rádió Hitvilág címû mûsorában.

Cseke Erzsébet tolmácsolta az Örömhír néhány gondolatát. Íme az egyik: "Jézus nem azt mondja, hogy nem kellmobiltelefon, számítógép vagy Mercedes személygépkocsi, csak éppen arra figyelmeztet, hogy szíved-lelked harmóniája, belsô békéd nem attól lesz elérhetô, hogy mid van, mit birtokolsz, hanem ellenkezôleg, attól, hogy ki vagy, felismered-e identitásodat."

Sebestyén Péter új oldaláról is bemutatkozott az est folyamán: a harmadik könyv, a Kiskertembe rozmaringot ültettem – népdalok, mûdalok, gyermekdalok szövegének a gyûjteménye, amelyek az atya szívében-lelkében, emlékezetében elevenen élnek. "Szüleimtôl az Isten- és emberszeretet mellett a jókedvet és az éneklés szeretetét örököltem. A dalok legtöbbjét édesanyámtól és édesapámtól hallottam, miközben szénát csináltunk az erdôn, vagy pityókát kapáltunk a mezôn, kavartuk a rántást, vagy sütöttük a kenyeret, ôriztük a juhokat, vagy palltuk a rendet."

Mivel értékeink, hagyományaink továbbvitelét nagyon fontosnak tartja, szorgosan lejegyezte a dalok szövegét, hiszen ezzel is megmenti ôket a feledéstôl . "Énekeljük ôket, találjunk hozzá közösségi alkalmakat." Nos, ilyen alkalom nyílt ezen az emlékezetes estén is: a beszélgetés közben, majd a dedikálás elôtt, Hajdó Károly karnagy úr segítségével és persze a szerzô "közremû-ködésével", a jelenlevôk is dalra fakadtak.

Péter atya áldásnak tekinti a lehetôséget, hogy a rádió hullámain és a könyvei által több ezer emberhez jut el az evangélium üzenete, a lelki táplálék és az örömhír: "Néha, persze, jólesik az emberi visszajelzés is, de az igazi csodák a lélek mélyén zajlanak. És ha ebbe agy kicsit belesegítettem, ennél nagyobb elégtétel nem is szükséges."

Népújság, 2008. Szept. 30.

LINK:

http://www.hhrf.org/nepujsag/08sep/8nu0930t.htm

 
« vissza
 
 

btz webdesign