Keresés
 
 
Megtekintve: 1174 alkalommal
Szövegeim kritikái, méltatások, recenziók - Recenziók

Szentes Szidónia: A boldogság könyve

 

Szentes Szidónia: A boldogság könyve

  

         Napjainkban mindenki a boldogságot keresi. Van ki az anyagi javakban leli meg, van ki karrierben, szakmai tudásban, sikerekben, elismerésben. Olyan is van, ki a barátokban, családban, szomszédban, munkatársakban, a körülötte élő emberekben. Talán az utóbbiak nyertesek. Azok akik nem magukba fordulva, nem a megszerzett javakban, hanem a másik emberben, a felebarát és Isten szeretetében keresik a boldogságot.

         Sebestyén Péter erdőszentgyörgyi plébános legújabb kötete válasz minden kereső ember számára. Az Örömhír a marosvásárhelyi területi rádió Hitvilág című műsorában elhangzott beszélgetéseket tartalmazza.  Tóth Béla szerkesztő kérdései a Hegyi Beszéd mentén vezetik az interjúkat.

         A szerző szerint a beszélgetéssorozat, illetve a kötet célja az, hogy a keresztény hit tanítását újra belopja az emberek szívébe, az elmúlt évtizedek elnyomásában, a kényelemre törekvésben és a hétköznapi kereszténységben megkeményedett szívekbe.

 „Tizenöt évvel a változások után, egyre globalizálódó világunkban, erdélyi magyar közösségünknek újfent szüksége van a tiszta forrásra. Belekiáltani az emberi szívekbe akár a média eszközeivel is az ÖRÖMHÍRT: emberek, Isten szeret titeket, Jézus Krisztusban mindnyájan megváltottak vagytok! A jézusi kinyilatkoztatással Isten a legszükségesebbeket közli velünk, amiket mindnyájan megtapasztalhatunk. A teremtés jó, az életnek, a munkának, a megbocsátásnak, még a halálnak is van értelme.”

         Az Örömhír megállít a mindennapok fárasztó rohanásában. Elgondolkodtat. Vajon valóban boldogok vagyunk-e?

 

Erdélyi Napló, 2006. május 16.
« vissza
 
 

btz webdesign