Keresés
 
 
Megtekintve: 1140 alkalommal
Szövegeim kritikái, méltatások, recenziók - Recenziók

Csúcs Mária: Készenlétben

 

Csúcs Mária: Készenlétben

 

 A csíkszeredai Corvina könyvesboltban mutatták be december 12-én Sebestyén Péter erdőszentgyörgyi római katolikus pap legújabb könyvét. A szerző immár tíz éve áll az egyház és a hívek szolgálatában. Segédlelkészként Csíkszeredában is tevékenykedett, így a könyvbemutatón résztvevőknek nem kellett őt különösebben bemutatni.

Harmadik, Készenlétben című könyvét ezúttal Ferencz Imre, a Hargita Népe napilap újságírója ismertette. Elmondta: „15 évvel ezelőtt a pap nem jöhetett volna ki még a templomkertből sem, nemhogy könyvet jelentessen meg. Pedig akkor is lett volna rá igény, hiszen akkor is, most is kínosan szomjazzuk a szót. De szerencsére a szellem búvópataka mindig feltör valahonnan.

 “Sebestyén Péter kisesszéket, rádiós beszélgetéseket, élménybeszámolókat, meditációkat, tanulmányokat tartalmazó kötete hiánypótló”.

Az sem véletlen, hogy advent idején ajánlották a könyvet az olvasóknak, hiszen sokatmondó a címe, és több fejezete az úrvárással kapcsolatos gondolatokat tartalmaz. A szerző mintegy ízelítőként részleteket is felolvasott könyvéből.

A könyvbemutatón jelenlévők azt is megtudhatták, hogy aki megvásárolja a könyvet, az egyben az erdőszentgyörgyi katolikus templom építését is támogatja. Az író-olvasó találkozó kötetlen beszélgetéssel, majd dedikálással zárult.

Vasárnap, 2004. január 4.
« vissza
 
 

btz webdesign