Keresés
 
 
Megtekintve: 1293 alkalommal
Szövegeim kritikái, méltatások, recenziók - Recenziók

Bereczki Szilvia: Tüzet hoztam

                                 

 Bereczki Szilvia:  Tüzet hoztam

 

 

„Radikális ajándékot” sejtet Sebestyén Péter, a marosvásárhelyi Ady lakónegyed plébánosa homília-trilógiájának utolsó, C évre szóló kötetének címe – emelte ki Henter György református lelkész a Deus Providebit Házban február 19-én tartott könyvbemutatóján a szerzővel való beszélgetését felvezetve.

Az eredetileg a Vasárnapnak írt gondolatok, amelyek később elhangzottak élő szóban is, a helyi közösséghez intézve, az Istennel töltött minőségi időből forrásoznak és a hétköznapok legkülönbözőbb körülményei között fonódnak tovább: kertészkedés, úszás, autóvezetés, beszélgetések, a váratlan események és a rutin közepette, mert Isten adja őket, amikor ő akarja. A tolmácsolt ige pedig – remélhetőleg – nemcsak mások lelkét melegíti, alakítja, teszi szebbé, hanem az igehirdetőt magát is mélyen alakítja – vallotta Sebestyén Péter. A magasságok és mélységek pedig, amelyekbe szava vonzza a rá figyelőt, fölötte vannak minden különbözőségnek, és közelebb az ember szívének belsejéhez. Ez a szintű emberi találkozás indokolta azt is, hogy – könyvtárigazgató barátja mellett – egy református lelkész mutatta be a katolikus plébános könyvét.

Az est részvevőinek bizonyára még sokáig fülében csengett – a Cantus Cantionale által énekelt dallamok egyike-másika mellett – a szerző egy idézett gondolata: „Ne tolongjunk ott, ahol […] leszállított árú üdvösséget kínálnak!”

2014

 
« vissza
 
 

btz webdesign