Keresés
 
 
Megtekintve: 512 alkalommal
Belföldi

Tizenöt történet Sebestyén Pétertől

Tizenöt történet Sebestyén Pétertől

 

Sebestyén Péter atya novelláskötetét mutatják be a csíkszeredai Sapientia EMTE könyvtárában december 9-én, hétfőn 17 órától.

Tizenöt történetet tartalmaz Péter páter első, a csíkszeredai Tipographic Kiadónál idén megjelent Keresztmalac című novelláskötete.

„Ma az irodalom egy része új hangokat keresvén, egyre mélyebbre süllyed önmaga identitásának megtalálásában, árvulóban, sokszor elidegenedve, néha kivetkőzve önmagából, szinte reménytelenül keresi az ideált. Nagybetűs Szellemi Fogódzó híján elveszni látszik a katarzis. Ilyen jelenvalóságok közepette vállalkozott Sebestyén Péter arra – habár a partvonalról érkezett –, hogy nemzedéke krónikásaként, az általa is megélt székely, rurális és urbánus hétköznapok hol keserédes, hol huncuton mosolyogtató történeteit, a közelmúlt székely életérzésének szépségeit áthordja a túlsó partra – írja a kötet szerkesztője, Balog László.

A könyvbemutatón jelen lesz a szerző és Siklódy Ferenc grafikusművész, a kötet illusztrátora. Házigazda Balog László egyetemi könyvtárvezető

LINK:

https://liget.ro/studio/tizenot-tortenet-sebestyen-petertol
« vissza
 
 

btz webdesign