Keresés
 
 
Megtekintve: 1042 alkalommal
Belföldi

Szépen szólt az Ezüstbeszéd Székelyszentkirályon

        Örökös szentségimádást tartottak március 8-án Székelyszentkirályon. A délután 5 órától tartott szentmisén az egyházközség temploma zsúfolásig megtelt. Utána, a 6 órakor kezdődő író-olvasó találkozóra is sokan eljöttek. Sebestyén Péter plébános, a vendégként szolgáló lelkész és író igencsak megtisztelve érezhette magát: mintegy százan voltak jelen a kultúrházban a 25. éves papi jubileuma alkalmából kiadott Ezüstbeszéd című kötete bemutatóján.

         Ritkán történik meg, hogy az emberek a lelki és a szellemi táplálékot ennyire jelentős számban, könnyedén, természetes módon és szeretettel fogadják! Dedikálhatott, beszélgethetett az emberekkel az atya.

         Rádiós és közéleti tevékenysége jóvoltából Sebestyén plébános urat sokat ismerik a hegyaljai faluban. Hálálkodtak, köszönték a lehetőséget, s arra kérték a Jóistent, hogy hasonló találkozásokkal még sokszor örvendeztesse meg őket.

        A kultúrház igazgatója pontosított: 93-an ültek le az est kezdetén, de menet közben még érkeztek néhányan, pótszékeket kellett betenni, s a fűtést is kikapcsolták, mert a sok ember, a szeretet teljesen felfűtötte a termet.

Ritka, hangulatos és szép esemény volt a plébános úr mostani bemutatkozása.

Március 9-én, csütörtökön, este 7 órától Sebestyén Péter plébános úr Rugonfalván találkozik olvasóival.

A Kúria Vendégház nagytermébe várják az érdeklődőket!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

 

LINK:

https://eszm.ro/2017/03/09/szepen-szolt-az-ezustbeszed-szekelyszentiralyon/
« vissza
 
 

btz webdesign