Keresés
 
 
Megtekintve: 352 alkalommal
Belföldi

Székelyföldi Könyves Napok-Székelyudvarhely

HAMAROSAN – SZÉKELYFÖLDI KÖNYVES NAPOK

 

Mivel ez az esztendő egyáltalán nem kedvezett a könyvszakmai eseményeknek, február óta nemhogy könyvvásárt, de még egyszerű könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat sem lehetett tartani a székely anyavárosban, hiánypótlás céljából most

az Élő Székelyföld Egyesület, együttműködésben a Haáz Rezső Múzeummal, a jövő héten, szeptember 15-17. között Könyves Napokat tervez a Haberstumpf-villa kertjében.

Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy ez a helyszín a mai közegészségügyi előírások betartása mellett kiválóan hasznosítható szabadtéri kulturális programok lebonyolítására, úgy gondoljuk, hogy az olvasókkal való kapcsolattartás, a kulturális gyakorlat és a hagyományok fenntartása érdekében szükség van egy olyan rendezvénysorozatra, amelyen bemutatkozhatnak a szerzők és a kiadók.

Az az elképzelés, hogy ebben az időszakban napi rendszerességgel tartható két-három könyvbemutató, illetve elhozhatók és árusíthatók a székelyföldi kiadók idei minőségi termékei.

 

A könyves napok tervezett programja

Szeptember 15., kedd

18.00 órától

Találkozó a Székelyföld c. folyóirat frissen kinevezett főszerkesztőjével, Zsidó Ferenc íróval, aki bemutatja a szerkesztőség munkáját, a lap körül zajló műhelymunkát, illetve beszél a Székely Könyvtár frissen megjelent köteteiről is. (Székely János: Három dráma; Egyed Péter: Válogatott versek; Magyari Lajos: Válogatott versek; Tamási Áron: Jégtörő Mátyás; Panigay Róbert: Válogatott novellák) – Beszélgetőtárs: Simó Márton

19.00 órától

Nagyálmos Ildikó: Papírtáj c. kötetének bemutatója

Szeptember 16., szerda

17.00 órától

Bemutatkozik a Hargita Népe szerkesztősége

18.00 órától

Sashalmi Fekete Tamás ismerteti a Székelyek a keleti végeken c. kötetet, illetve beszél az Arany Griff Rend munkájáról;

Szeptember 17., csütörtök

17.00 órától

Simó Márton Gerzson szép délutánja c. regényének bemutatója; a szerzővel beszélget Lőrincz József író, költő;

18.00 órától

Sebestyén Péter Kiskertembe rozmaringot ültettem… c. daloskönyvének bemutatója. A szerzővel beszélget P. Buzogány Árpád író, költő, művelődésszervező, közreműködik Dósa Béla (hegedűn) és Z. Nagy István (harmonikán).

A rendezvényeken való részvétel regisztrációhoz kötött. Ezen a telefonszámon 0266-218375 , illetve majd a helyszínen.

A technikai részletekről, esetleges változásokról hamarosan értesítjük az érdeklődőket

LINK:

https://eszm.ro/2020/09/11/hamarosan-szekelyfoldi-konyves-napok/

 
« vissza
 
 

btz webdesign