Keresés
 
 
Megtekintve: 949 alkalommal
Belföldi

Sebestyén Péter Ezüstbeszéd című kötetének bemutatója a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban

    Sebestyén Péter, a marosvásárhelyi Szent Imre egyházközség plébánosa huszonöt éves papi szolgálatáért ad hálát legújabb, jubileumi kötetével. Huszonöt év szónoki terméséből válogatott az ezüstmisés szerző, egyházi és civil alkalmakkor elhangzott beszédei, esszéi kaptak helyet Ezüstbeszéd című kötetében. A csíkszeredai közönség is megismerheti a kötetet, a 2017. április 5-én, szerdán 17 órakor kezdődő könyvbemutatón, a Kájoni János Megyei Könyvtárban Balog László, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Egyetem Könyvtárának igazgatója fog beszélgetni a szerzővel.

  Sebestyén Péternek immár a tizenötödik kötetét tarthatja kezében az olvasó, a Balog László szerkesztésében, gondozásában létrejött válogatás egyfajta keresztmetszetet nyújt a szerző korábbi életművéből. A tartalmas, szép kivitelezésű kötet a csíkszeredai Tipographic kiadónál jelent meg 2016-ban. „Péterpáter" – ahogyan sokan szólítják – könyvének előszavában írja: hisz abban, hogy e könyvben leírt szavak nem tűnnek el a semmiben, hanem egyenesen mozgósítanak, mi több: Krisztus követésére indítanak. Bízik benne, hogy az egymást követő nemzedékek haszonnal forgatják majd könyvét, akár több emberöltőn át, hogy keresztény-magyar identitásunknak is megtartó erőt ad.  

     A kötet végén található életrajzi jegyzet szerint Sebestyén Péter (1968) a csíkszépvízi elemi iskola után Gyulafehérváron tanult, a Római Katolikus Kántoriskolában érettségizett, ugyanott folytatta teológiai tanulmányait a Megtestesült Bölcsességről Nevezett Szemináriumban (SIS). Csíksomlyón szentelte pappá 1992. április 25-én ft. Bálint Lajos, a Gyulafehérvári Főegyházmegye első érseke. Segédlelkészként Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyergyóremetén szolgált. 1997-től Erdőszentgyörgyön plébános, vezetésével templom épült az elárasztott Bözödújfaluból leköltözött hívek számára, amelyet dr. Jakubinyi György érsek szentelt fel 2004-ben. 1998-tól a Marosvásárhelyi Területi Rádió Hitvilág rovatának állandó munkatársa, azóta jelennek meg írásai is az erdélyi és anyaországi lapokban.

2006-tól a marosvásárhelyi Szent Imre egyházközség plébánosa. Könyvvé szerkesztett rádiós jegyzeteiből, katekézissorozataiból, esszéiből 15 kötet látott napvilágot.

           Önálló alkotói honlappal  jelentkezik, melyben naprakész, időszerű gondolatai, friss karcolatai olvashatók.

LINK:

http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/esd/2017-04-05
« vissza
 
 

btz webdesign