Keresés
 
 
Megtekintve: 832 alkalommal
Belföldi

Radványi Hajnal: Máltaiak ünnepe

Az ünnepek bűvkörében zsibongott a város. Bár nem volt fehér karácsonyunk, megnyíltak a szívek, és szinte tapinthatóvá vált a szárnyaló szeretet, mely arra késztette a máltai tagokat, hogy kis műsorukkal ők is bekapcsolódjanak ebbe az örömláncba. 

Erre adott lehetőséget a Szent Imre római katolikus templom plébánosa, Sebestyén Péter az ünnep alkalmával. Dicsőítő szavalatok hangzottak el Pollák Erzsébet, Tövissi Éva, Jakab Ilona és Dendea Mária máltai tagok tolmácsolásában. 

A fiatal máltaiak, Baranka Kati, Kovács Dóra, Török Ágota, akik a ministránsok köréből verbuválódtak, a Három baba karácsonya című jelenetet adták elő, szép sikerrel. 

Záró számként elhangzottak a jól ismert karácsonyi dalok, köztük angol nyelvűek is, amelyek magyar nyelvű szövegét Szász Anikó magyar szakos tanár írta. A műsort ugyancsak Szász Anikó konferálta. 

A Máltai Szeretetszolgálat a templomból távozó híveket a Szent Antal cipóval és kaláccsal ajándékozta meg, abból a készletből, mely karácsonyi ajándék volt egy jószívű adakozó részéről. 

A hálás köszönetek mellett jóleső érzés volt hallani olyan szándékokat is, hogy a nem várt adományt továbbadják az arra igazán rászorulóknak. 

Így gyöngyözött tovább a karácsonyi fehérség a szürke, ködbe vesző városrészen át.

LINK:

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/m%C3%A1ltaiak-%C3%BCnnepe

 

 
« vissza
 
 

btz webdesign