Keresés
 
 
Megtekintve: 1303 alkalommal
Belföldi

Péter páter második esszékötetét mutatják be

 

Péter páter második esszékötetét mutatják be

 

 

A jólét délibábja? címmel mutatják be június 3-án, szerdán délután hat órától Csíkszeredában, a Sapientia Egyetem könyvtárában Sebestyén Péter római katolikus pap legújabb esszékötetét. A szerzővel a kötet szerkesztője, Balog László beszélget.


Sebestyén Péter. Köteteiben az élet különféle vetületeit hite látásmódjával igyekszik átitatni

A Gördeszkán a mennyországba című esszékötete után újabb könyvvel jelentkezik Sebestyén Péter, vagy ahogy sokan ismerik, Péter páter. A csíkszeredai könyvbemutató apropóját az is indokolja, hogy a csíkszentmihályi születésű, Marosvásárhelyen szolgálatot teljesítő pap tulajdonképpen hazajön Csíkba.

„Természetes, hogy ragaszkodom a véreimhez, híveimhez, a hamuban sült pogácsát így szeretném meghálálni. Hazahozom, amit máshol gyűjtöttem, visszaforgatom a felgyűlt »lelki nyereséget«, s ezzel nemcsak talentumaimmal szeretnék elszámolni, hanem őket vigasztalni, erősíteni, bizonyos fokig nevelni is. Ez felnőttoktatás, tolmácsmunka, valamiféle teológiai köztudat kialakításának szándéka is. Belőlük vétettem, úgyhogy elsősorban hozzájuk van küldetésem” – mondta el Sebestyén Péter portálunknak.

Balog László, a kötet szerkesztője úgy véli, Sebestyén Péter esszéi egyszerre tanítanak, nevelnek és gyönyörködtetnek. Átmenetet képeznek az egyházi szakirodalom és a szépirodalom között. „A tematikája is színes, elgondolkodtatnak ezek az írások, és valóban van helyük a mai szépirodalom palettáján. Folyamatos fejlődés, kutatás, megélés, tapasztalás jelenik meg a kötetekben. Tömörek, de rövidségük ellenére sok gondolati tartalom van bennük. A mai elidegenedett világban a célját és reményét vesztett embernek nagy-nagy szüksége van ezekre az írásokra. Mivel mindenkit megszólítanak – vallásost, nem vallásost – , ezért bárki haszonnal forgathatja, és biztos, hogy kellemesen meglepődik” – ajánlja a könyv szerkesztője. 

Péter Beáta, Székelyhon.ro, 2015.06.02. 

 

LINKEK:

http://www.romkat.ro/hu/content/peter-pater-masodik-esszekotetet-mutatjak-be#sthash.4lCQmiBe.dpuf

http://www.keresztenyelet.hu/v/oromhir-a-vilaghalon-es-nyomtatasban/
« vissza
 
 

btz webdesign