Keresés
 
 
Megtekintve: 984 alkalommal
Belföldi

Búcsú Széphavason

A hagyományokhoz híven, idén is megtartják pünkösd hétfőjén a széphavasi Szentlélek-kápolna búcsúját. Az ünnepi szentmisén Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános mond szentbeszédet.

A széphavasi búcsúra 12:40-re várják a zarándokokat a Szentlélek-kápolnánál – közölte Ft. Vass Nimród-István gyimesfelsőloki plébános és Molnár Sándor, a Széphavas Egyesület elnöke. 13:00 órától rózsafüzért végeznek a kápolnában, a tizedek között Mária-énekek hangzanak el a gyimesi férfikórus bevonásával. 13:40-től Kovács Nóri két pünkösdi énekét hallhatják a jelenlévők, majd a harangszó után a Széphavas Egyesület elnöke köszönti a résztvevőket.

A pünkösdi búcsús szentmise 14:00 órakor kezdődik az 50 tagú gyimesi férfikórus közreműködésével. Szentbeszédet mond: Sebestyén Péter atya Marosvásárhely II. plébániáról. 16:00 órától Kovács Nóri énekesnő tart másfél órás koncertet.

„Dicsőítsük együtt a harmadik isteni Személyt – olvasható a Széphavas Egyesület által kiadott közleményben. – Megköszönjük, hogy az ünneplést nem zavarják meg más ideológiai, vallási alapon álló személyek.”

A Széphavason felépített, Szentlélekről elnevezett körkápolnához a zarándokok négy különböző irányból juthatnak el: a Ciherek szádából (5 km, 450 m szintkülönbség) 10:30-kor van az indulás; a Fügés-tetőről (kb. 4,8 km, 200 m szintkülönbség) 10:45-kor; a csíkszépvízi templomtól (a Pogány-havason át, kb. 9 km, 600 m szintkülönbség) 9:15-kor indulás; míg Csíkszentmihályról, Ajnádról traktorral és terepjáróval 12:00–13:00 között. Részletekről a helyi plébánosoknál lehet érdeklődni.

LINK:
https://hargitanepe.eu/bucsu-szephavason/

« vissza
 
 

btz webdesign