Keresés
 
 
Megtekintve: 1054 alkalommal
Belföldi

A magányosok gulyásfőző versenye

Július 8-án Székelybósban szerveztük meg a  XVI.  bográcsgulyásfőző versenyt. A helyszínen csodálatos látványban volt részünk, üde természet, idillikus falusi táj fogadott, amit az emberi kéz még nem tett tönkre. A kijelölt területet a házigazda Jeddi Önkéntesszervezet (JÖSZ) tagjai nagyon szépen berendezték sátrakkal, asztalokkal, padokkal, és megjelölték az üstök helyét is. A központi helyen a zenészek és a zsűri kapott helyet. 

Először a négytagú zsűri, aztán a Magányosok Klubjának menyecskekórusa vonult fel  a gólyatánccal, Szilágyi Sándor nótaénekes zenei kíséretével. Kopacz Imola főszervező a magányosok,  Csenteri Attila a házigazdák részéről üdvözölte a  résztvevőket. Sebestyén Péter, az Ady negyedi Szent Imre-plébánia plébánosa rövid áhítatot tartott. Síri csend fogadta a szívhez szóló szavakat, az áhítatot imádság zárta. 

A zsűri tagjai: Kopacz Imola klinikai szakpszichológus, Szabó Ödön vállalkozó-mesterszakács, Sebestyén Péter római katolikus plébános és Nagy Zoltán, a JÖSZ  alapító tagja. A zenekar tagjai:  Szilágyi Sándor nótaénekes, Krizsán Levente basszusgitáros, Tóth Sámuel hegedűs és Szilágyi Barna gitáros.

A bográcsfőnökök bemutatkoztak, és kisorsolták a bográcshelyeket. És ezzel a 14 üstnél  elkezdődhetett a főzés. A versenyzők között voltak a székelyvéckeiek, akik szarvasgulyást főztek  véckei módra, Szilágyi Zsolt az Ügyes Kezek Alapítvány tagjaival, akik ázsiai fantáziagulyást főztek, Barabás Erzsébet a Szent Miklós-plébánia csapatával, akik Sárika-gulyáslevest főztek, Balizs Zoltán a Székelybósi  Egyesület csapatával, akik hagyományos báránygulyást készítettek, Gál László a Magányosok Klubja csapatával, akik Laci-gulyást rotyogtattak, Vajda István a Nagyinettel, a rézműves Vajda-gulyástokánnyal, Konrád Tünde a Bolyai téri unitárius nőszövetség csoportjával, akik babgulyást készítettek Babi módra, Szabó Mária a Magányosok Klubjának egy csoportjával rongyosgulyással, Varga Irén a Magányosok Klubjának egy másik csapatával Lecsó-macsó gulyással jeleskedett, míg László Sándor, a koronkai RMDSZ és polgármesteri hivatal csapatával próbagulyást főzött. Török Botond, a jeddi JÖSZ csapatával halászlevet készített, Kovács Kati „magányos” csapata parasztgulyást, Csíki Margit  csapata hagyományos jeddi gulyást, Kiss Ilona csapata pedig babgulyást főzött  Ilonka módra.

A főzési idő lejárta után megkezdődött a zsűrizés, méghozzá zenés kísérettel, ezután következett a közös ebéd, a szomszédolás és kóstolás. A Magányosok Klubja  humoros szórakoztató paródiát  mutatott be Az előkészítő osztály évzáró ünnepélye címmel. Részt vettek benne: Bíró Irénke, Gálfi  Margit, Czerán Erzsébet, Szabó Mária, Székely Árpád, Berei Árpád, Varga Irén, Popescu Olga, Németi Ibolya és Jakab Ilona. 

Öt színben osztottak ki oklevelet, ezeken feltüntették az elért pontokat. Legnagyobb pontszámot és piros oklevelet kapott Fekete Pál és csapata, a székelyvéckei asszonykórus, narancssárga diplomát nyert Varga Irén a Magányosok Klubjának egyik csapatával,  míg citromsárga diplomát Szabó Mária a Magányosok Klubjának egy másik csapatával.

A bográcsfőnökök a diplomák  átvételekor pólót és érmet kaptak, de minden szereplőnek járt egy póló ajándékba.

A rendezvényt utcabál  és a fergeteges tánc követte. 

LINK:

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/mag%C3%A1nyosok-guly%C3%A1sf%C5%91z%C5%91-versenye

 
« vissza
 
 

btz webdesign