Keresés
 
 
Megtekintve: 358 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

Széf Pek kipakolva

Széf Pek kipakolva

 

   Egyet sóhajtunk, s azzal annyi. Ennek is. Ez is mehet a levesbe. Európa a maga globális „európaiságával” lassan… apránként bedarálja a nemzeteket. Pedig milyen büszkén veregette saját vállát némely harcostársunk: nézzétek, ezt is kipipáltuk! Hónapokig ez volt a szlogen, még a vírus alatt is.  Most már nyugodtan hozzátehetjük: volna…

         A Bizottság azt mondja,[1] Vera nénivel az élen, hogy 2013 óta amúgy is már sok minden megvalósult álmainkból…

Nincs bennük szégyenérzet, egy dekányi sem. Mert még az európai cigányság helyzetét sem oldották meg. Sokan épp most ébredtek rá, épp a somlyói tűzeset kapcsán. S akkor az őshonos kisebbség sorsa, az önrendelkezés még odébb van. Most valóban jó messzire sikerült elodázni. Nagy kérdés, hogy állnak majd a nemzeti régiók kezdeményezéséhez.

   Sorolhatjuk is az eddigi „megoldásokat”: (el) vannak (rejtve) zászlóink, felirataink, megoldottuk Háromkút, Magyarbékás, az Úz-völgyi temető helyzetét, elcsatolták a Békás-szorost, lehallgattak egy csomó politikust, „törvényesen” elvették a Batthyáneumot, a Mikót, még mindig járjuk a kanosszát a katolikus iskoláért, erdőhektárok kerültek újra, ezrivel állami birtokba, börtönben ülnek fiataljaink, lecserélődtek utcanévtábláink, és még sok más finomság. Úgy tűnik a ’89-es magyar „Feszene,” majd „Neptun” szerencsésen találkozik az európai trenddel.  Akkor vagy menő, befogadó, haladó, toleráns, ha az új keletű kisebbségek jogait tűzöd a zászlódra. Akkor majd lesz kellő médiahátszeled és pénzed is, dögivel.

Ha a „token-nőkre” és az abortuszpárti lengyel tüntetésre hajtasz, akkor modern vagy. Mert Európában ma jobban megéri szirványványszínűnek, egyes és kettes szülőnek, öreg- és magzatgyilkosnak, állat- és klímavédőnek lenni, mint egészséges önbizalommal rendelkező, hívő hazafinak, aki csak ősei örökségét, a Krisztus által ráhagyott kincseket szeretné megtartani, éltetni és továbbadni.

   Azt hiszem, valahol ez a legnagyobb volumenű és intenzitású „családon belüli” erőszak, amit az utóbbi évtizedekben Európától elszenvedtünk…

   Továbbra is fenntartom értékeimet, földi és örök céljaimat, de tény, hogy egy illúzióval megint szegényebbek lettünk. Uram Jézus, ne hagyj el!

 

[1]https://maszol.ro/kulfold/Elutasitotta-az-Europai-Bizottsag-a-Minority-SafePack-kedemenyezest

 

LINKEK:

https://eloszekelyfold.ro/2021/01/15/szef-pek-kipakolva/

https://imalanc.ro/w/sebestyen-peter-szef-pek-kipakolva/#more-24557

 
« vissza
 
 

btz webdesign