Keresés
 
 
Megtekintve: 1208 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

Jog a mássághoz

 

Jog a mássághoz

 

         Egy jeles „egyházi méltóság” a  napokban a szabadság nevében tiltakozott[1] az egyházi nyomásgyakorlás ellen, – mondván „az egyház nem állhat társadalmi előítéletek mögé”.

         Vagyis, az a tény, hogy Isten férfit és nőt teremtett, nem egyéb puszta társadalmi előítéletnél.  Ezek szerint lassan a tudósok is  utcára kellene vonuljanak, hogy a kétszerkettő=négy elvének igazságáért tüntessenek, mert manapság az sem egyértelmű.

         A nagy liberalizmusban minden abszolút érték viszonylagos lett. Szubjektív, magánügy, tabu. Lassan az  ilyen "kretén" kisebbségek döntik el a többségi normális társadalom életelveit. A devianciák dominanciáját éljük. A harsogó fajtalankodók kezdik meghatározni az emberek közfelfogását. Ha nem fogadod el téves alapállásból kiinduló, csúsztatásokkal teli locsogásukat – melyekkel tele a média, a politikai és gazdasági lobbik –, menthetetlenül konzervatív, haladásellenes vagy. Diszkriminációt és fasiszta kirekesztést kiáltanak rád, akire ráuszítják a meg nem választott negyedik hatalmat, a demokrácia pitbullját, a sajtót, s máris ellehetelenítenek, kicsinálnak.

         Beteg lelkükkel és az agyukat  megmérgezett filozófiával, jól csengő de hamis gondolatsorral és végkövetkeztetéssel arra lyukadnak ki, hogy hát ők az emberiségért, az emberi méltóságért teszik mindezt.  Az emberért, akit lehet manipulálni, aki egy bábu, egy konzumidióta, akinek életében nincs vezérelv, aki nem tud különbséget tenni jó és rossz, Hazugság és Igazság, Isten és  sátán között, aki már önmagáról sem tudja biztosan: férfi-e vagy nő. Minek is? Majd mi megmondjuk. Az vagy, aminek tartod magadat. Amit mi előírunk neked. Lehet hogy genetikai selejt, lehet, hogy a tudomány tévedése folytán lettél férfi, miközben fatarónak születtél. Hát ez csúfabb, mint a kommunizmus...

         Micsoda aljas, nívótlan gondolatmenet. Még az állatok is kiselejtezik maguk közül a terméketlen egyedet...  De az ember a maga bűntől fertőzött szabad akaratával  tőlük is lejjebb képes süllyedni. S ehhez még magukat kereszténynek nevezett egyházi közösségek is asszisztálnak. Minek szól bele az egyház az ilyesmikbe?- mondják. Mit szövegelnek a papok házasságról, hisz nekik nincs is családjuk?

         S közben megy a  meleg lobbi és az állatok jogaiért harcolók is egyre több százalékot sepernek be választások idején. Egyik amerikai tagállamban nemrég olyan törvényt hoztak, miszerint férfiember nem házasodhat össze lovával....

         A lobbisták azzal érvelnek, hogy hát genetikai meghatározottság, erről nem tehet az ember. Tehát nyugodtan álljon össze férfi férfival, nő nővel, s azt nevezzük el házasságnak, mert most  jött el az igazság napja. Gender a hajam semlegesnek születtem. Nemde? Holott az is tudományos álláspont, hogy a genetikai összetevő mindössze 10 százalék a személyiség kialakulásában. A többi szabad akarat, erkölcs, hit, önnevelés, önértékelés, stb. függvénye. Tehát nem mindegy, hogy a külső ingerekre milyen választ adunk. S ez a válasz teljesen akaratunktól függ.

         Lassan oda kerülünk, hogy a nyelvtanórán sem lehet tanítani, hogy a személyek között nem létezik semleges nem... Csak ezt nem tudom, hogy ezek a „ne szólj belé” egyének hogyan születtek? Nem volt nekik édesapjuk és édesanyjuk?

         A szomorú az, hogy mindezt toleranciának nevezik, és tőlünk keresztényektől kérik számon. Képmutató módon tőlünk kérnek magyarázatot: hol van a befogadó szeretet, a másság elfogadása? Hisz jogom van megválasztani nemi identitásomat... Micsoda???  Nem lenne kötelességem elfogadni az adottságaim következményeit, teremtettségem értékeit és alaptörvényeit?  Miféle jogról beszélünk, ha nincs kötelességtudat? A nemi szabadosság, és eltévelyedés milyen  alapon vált joggá? Ezzel az erővel jogomban áll bankot rabolni, ölni és hazudni is... A jog és az erkölcs viszont szorosan összetartozik. A jog  épp ezt az erkölcstelenséget bünteti. Vagyis nem hatalmaz fel senkit sem a természetjog, sem a lelkiismereti szabadság arra, hogy önmaga életét, értékeit, az élet alaptörvényeit büntetlenül áthágja!!!

         Akkor kedves főjegyző úr, ha –, amint írja: „az ember biológiai meghatározottságát és nemi irányultságát  élettani valóságnak tekinti” –, akkor  miféle alapon jelent társadalmi előítéletet, ha AZ EGYHÁZAK KIÁLLNAK az Isten teremtette férfi és nő szabad elhatározásán alapuló házassága mellett?

         Remélem, hogy írásával nem a Valentin-napra készülőben akart egy utolsó farsangi maszkos tréfát összehozni!

 

 LINKEK: 

https://eloszekelyfold.wordpress.com/2016/02/07/jog-a-massaghoz/

http://www.erdelyimagyarok.com/profiles/blogs/jog-a-m-ss-ghoz?xg_source=activity

 

[1]lásd:http://erdely.ma/hitvilag.php?d=199582&cim=a_teremtett_ember_meltosagaert_allasfoglalas_romania_alkotmanya_48_cikkelyenek_modositasa_targyaban

 
« vissza
 
 

btz webdesign