Keresés
 
 
Megtekintve: 734 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

Elektromos roller és ökobiznisz

Elektromos roller és ökobiznisz

 

Uraim, hagyjuk a demagógiát!

Az csúnyább, mint a disznópestis. A villamos rollerek új, trendi divatja sajnos csak egy újabb polgárpukkasztás. Hogy ne kelljen mozogni, de ugyanakkor idegesítsd, sőt veszélyeztesd a járókelőket a járdán, az autósokat és a bicikliseket az úton. Miközben minden héten újra kell töltened, majd pár év alatt elhasználódik, és eldobod az aksit.

Még a napelemes fútésről is kiszámolták, hogy egy magánlakáshoz, – ahhoz, hogy a téli világítás ideje alatt minden szükséget fedezzen a begyűjtött napenergia –, csaknem háromezer autó-akkumulátor kellene, hogy azokban tárolhasd, és persze, hat évenként meg aztán le is kellene cserélni az akkumulátorokat. Az elektromos autókról nem is beszélve.  Greta Thunberg meg Béke Nobel-díjra pályázik, miközben lóg az iskolából és üldögél a parlament előtt, egy svéd dúsgazdag támogatásával, aki állítólag a beszédeit is megírja neki.

No, ez az igazi falanszter világ, amelynek annyira nekigyűrkőztünk. Hazugság hazugság hátán. És milyen jól hangzanak a klímavédők érvei, hisz „meg kell védeni a világot az erdőtüzektől, mert Amazónia a föld tüdeje”, holott a tüdő nem ad levegőt, és a növények is amennyit adnak, annyit el is szívnak... Az oxigént inkább a tengerek adják s azok halmozták fel a légkörben is. De lehet politikai tőkét kovácsolni a Macronnál 27 évvel idősebb és Bolsonaronál 24 évvel fiatalabb feleségekkel, a dán öbölbeli bálnamészárlással, a norvég  tengerek olajával, a szaudi olajjal és az uniós pénzen működtetett NGO-k  tüntetéseivel is, mert mindezt a jól szervezett klíma-kapitalizmus, a világméretű üzlet nagy haszon fejében ösztönzi. Nekik megéri. Viszont nem láttam még környezetvédő meleg vagy gender aktivistákat, akik hivatástudatból, ingyen, bérmentve, szolgálatkészségtől hevítve naponta-hetente járnák a székelyföldi folyóvölgyeket, és megtisztítanák azokat a sok eldobott szeméttől. (A vásárhelyi szemétmizériáról jobb nem is beszélni...) Ráadásul a multikat sem záratták be, holott azok is sokszor szemetet termelnek. Lásd csomagolóanyagok, egyszer használatos divatcikkek, méregdrága kényelmi kiegészítők stb. Bizony csemeteültetésben sem láttam jeleskedni egyetlen öko-mozgalmat sem, nemhogy földásásban. Csodálkozunk akkor, hogy annyi birtok marad parlagon? Meg aztán a szárazfát sem lehet elvinni az erdőből, szerintük, mert értékes és védett bogaraknak, kártevőknek adnak otthont, amit tanulmányozni kell majd a „Natura2000” szellemében...

Úgyhogy ebből a fajta politikai-médiás szemfényvesztésből, köszi, de én nem kérek! Az én szavazatomra és pénzemre ilyen álságos szólamokkal ne számítsanak az urak és hölgyek.

Inkább fogják meg a seprű nyelét s takarítsanak a saját házuk táján!

LINKEK: 

 

 

 
« vissza
 
 

btz webdesign