Keresés
 
 
Megtekintve: 834 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

Befektetés a halálba?

Befektetés a halálba?

 

Igen, így is fogalmazhatnók a jelen tendenciákat. Valakik nyerészkednek az életünkön s a halálunkon is. Az amerikai pénzügyminiszter asszony büszkén bátorította az ukrán elnököt a minap Kijevben, hogyasszongya: nem jótékonykodás a támogatásunk, hanem befektetés.  

Ez egy kedves történetet juttat eszembe, mely szerint két süldő lelkendezik az ólban. Dicsérik a gazdát, hogy milyen jól tartja, mindennap eteti őket. Milyen jótékony lélek.  A gazda hallgatja egy darabig, majd odaszól az egyik disznónak:

– Ez nem jótékonyság fiam, hanem befektetés…

Hát persze.

Harcoljanak csak az utolsó ukránig, eladósítjuk legalább száz évre a hohol népet és európai csatlósaikat, mi majd megépítjük az új világ Ukrajnáját, amely kezes bárányként „harapdálja” majd a nagy orosz medvét. Hogy a képzavar teljes legyen… Micsoda aljasság és gonosz mentalitás. Aztán majd kérjük az osztalékot s a pakett nem nullázható le. Nagy pénzmosás, még nagyobb profit. Vagyis azért támogatják Ukrajnát, hogy a hasznot többszörösen szedjék vissza. És már Magyarországot is fenyegetik, hogy miért nem áll be a sorba…

Szakértők kiszámították, hogy Amerika ezzel az „előremeneküléssel”, ezzel az ún. befektetéssel, a tőkemenekítéssel, a logisztikai áramlások átrendeződésével a következő években 7-9 ezer milliárd dollár haszonra fog szert tenni.

 Mintha a sátán beszélne Jézusnak a pusztában. Neked adom, ha leborulsz és imádsz. De Isten Fia nem borult le. Európa vezetői pedig sajnos leborultak, és hódolnak a gonosznak. És milyen fönséges a gondolat, hiszen segítünk: pénz, paripa, fegyver, mindent adunk. Egyenesen büszkék vagyunk, hogy világcsendőrként ezt megtehetjük.

Ahogy megtettük már a koviddal is.

Hiszen szintén hivatalos állami szerv, az energetikai minisztérium jutott arra a következtetésre – melyet a Word Street Journal és a The New York Times is megszellőztetett –, hogy „alacsony megbízhatóság mellett” ugyan, de a minisztérium a vizsgálatok során arra jutott, hogy a covod-19 vírus egy wuhani laborból szivárgott ki 2021-ben, s került valahogy véletlenül a piacra, amit aztán már nem tudtak ellenőrizni és elterjedt. Nesze neked orvostudomány, nesze neked WHO. Persze a Fehér Ház és Kína is cáfol, mert az újságok a brit tudósokkal és CIA-val előtte nem egyeztettetek. A Nemzetközi Bélyegszövetség meg a Hazafias Népfront meg nem adta rá áldását. De azért ezzel tudtak egyet ütni Kínán is, hogy elvegyék a kedvét Oroszország támogatásától.

 Hát igen, a mondás szerint az összeesküvés elméletek és a dokumentumfilmek közt mindössze hat hónap az eltérés. De majd jön Darth Wader s levadássza a halálcsillagot. Be jó lesz. Közben már mindenki tudja az Egyesült Államokban, hogy a vírus katonai céllal történő kifejlesztése rég elkezdődött, aztán, mikor a kutatások túl veszélyesekké váltak, a nevadai kutatóközpontból Peter Daszaki és Faucci jobbnak látták kiadni kínai bérmunkába a melót, persze hathatós hazai segítséggel.

Az USA fizette a számlát, kanadai és francia szakemberek segítettek a wuhani labort felépíteni, miközben kínai tudósok is dolgoztak a kanadai laborban. Most meg szökevénynek titulálják, amit szánt szándékkal eresztettek „szélnek”, hadd hulljon a férgese… Gyakorlatilag így a kínaiak is hozzájárultak Trudeau elnök megválasztásához és mi, az emberiség is szépen átestünk a Nagy Frissítés főpróbáján. Már nincs is botrány.

A Pfizer sms-ek is kitörlődtek valahogy.

És láss csodát, az Északi Áramlat felrobbantását se vizsgálják. Mert nem érdeke senkinek. Közben mindannyian isszuk a levét. A holokausztban meghaltak 6 millióan, a kovidban és mellékhatásaiban, az oltások mellékhatásaiban mindjárt 10 millióan, a kommunizmusnak meg csaknem 100 millió áldozata van.

De ezekért ki kér bocsánatot? Mikor?

Egyenesen élvezik odaát, hogy kiszivárogtathatják, lám, be vagytok kerítve, a követ kenyérré változtattuk, az angyalok tenyerükön hordoznak, és a világgazdaság a miénk. Ti csak surmók vagytok, akik megszeppenve örülhettek, hogy addig élhettek, amíg akarjuk…

De azzal már nem számolnak, hogy Megváltónk nemet mondott a kísértésre.

S ez nekünk is jogalap, rejtett tartalék, kiaknázatlan lehetőség. No, nem arra, hogy kiirtsuk a sátánt, de arra igen, hogy szembefröcsköljük a pénzével, a hazugságával, és szájon vágjuk Isten igéjével. Nemcsak kenyérrel él az ember. Sőt ami élteti őt az nem más, mint a halhatatlan isteni élet, ami a Szentlélek által folyton árad belénk, ha engedjük. Ha feltöltjük lelkünk lámpását tartalékolajjal. Ha nem leszünk balgák, mint a szüzek, akik manapság még a lámpásaikat is eladnák és az olajat is a feketepiacon szereznék be.

Nekünk Krisztus nemcsak példa, hanem, erőforrás, identitásadó, mentor és barát, megmentő és megszabadító. Jó lenne rájönni erre a nagyböjtben, hogy ne uralkodjék rajtunk a gonosz, hogy ne kergessen az elkeseredés, a hitetlenség, a létszorongás poklába a Kísértő, hanem a feltámadt Krisztus tápláljon testével és vérével. Tudva azt, hogy ezeket kell elszenvednünk, hogy bemehessünk dicsőségébe. Így lesz bennünk elég szeretet, önbecsülés, állhatatosság és derűlátás, hogy gyermekeinkkel is megszerettessük az életet, hogy célt, értelmet adjunk munkánknak, alkotásainknak, közösségi szolgálatunknak.

Mert Krisztus legyőzte már a világot. Ő az Élet Világossága.

Az ő megváltó halála nem befektetés, hanem életáldozat. Hogy nekünk is örök életünk legyen.

LINKEK:

https://katolikus.ma/befektetes-a-halalba/

https://imalanc.ro/w/sebestyen-peter-befektetes-a-halalba/

https://eloszekelyfold.ro/2023/03/01/befektetes-a-halalba/

 

 
« vissza
 
 

btz webdesign