Keresés
 
 
Megtekintve: 426 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

A háború csak játék?

A háború csak játék?

 

Kísértet járja be Európát és a világot.

A halál angyala.

Aki szeret háborúsdit játszani.

Hadd öljünk szórakozásból, közben ropogtatva a pityókapelyhet vagy köpködve a szotyit a számítógép előtt.

Mert olyan izgi. A béke meg unalmas. Nem annyira szórakoztató. Mit számít, hogy mások meghalnak… Nekünk az már csak játék a távirányítóval. Az istentelen szabadelvűség olyan perverz csúcsra jutott, hogy élvezi az öldöklést. A lövöldöző videojátékokon és a Csillagok háborúján felnövekvő nemzedék könnyelműen dobja el életét, s a másikéval is könnyen játszik, mert nem sokat tett érte, és a történelmet, a felelősséget sem ismeri. Ideológiák és szellemi katyvaszbuborékjában él, ráadásul Istent elutasítja. Már a kicsiket arra kell nevelni, hogy öljenek:

 -Józsika, mar megint kettest kaptál drónozásból! Ma nem mehetsz ki játszani! És… tessék azonnal gyakorolni az aknavetést, aztán kinn az ágyú az udvaron, és még vacsora előtt 50 lövést kérek leadni, 10 másodperces újratöltéssel! Nem fogunk már megint szégyenkezni miattad Kálmán szülei előtt!

   Az ukránoknál már a gyermekeknek is bevezetnék tanítási anyagként a drónos lövöldözést. Az amerikai elnök pedig még 100 milliárd dollárt kér a kongresszustól, hogy a fegyvergyártók üzlete tovább hasítson Izrael és Ukrajna felé. Holott a közel-keleti terroristákat is közvetve vagy közvetlenül ő pénzeli. Szintén ő nyilatkozta, miután hazatért Izraelből, hogy igenis küldi a segítséget, mert nekik a háború egy befektetés.

A világ közvéleménye kiáll a palesztinok mellett, közben pedig a fősodratú média érzékenyít Izrael állam „jogos” agressziójához. Mert szerintük a bosszú kötelező. Hetven év alatt nem akaródzott békét kötni. Miközben a szomszédok területe fogyott s létszámuk megnégyszereződött. A megoldás a népirtás. Mert a 3000 civil élete egyik oldalon nem olyan értékes, mint a 1300 a másik oldalon. Majd megindul két millió menekült Európa felé, de sebaj, az izraeli elnök így bekebelezheti Gázát.

Persze az is kérdés, hogy a palesztin „nép”, a filiszteusok utódai azonosíthatók-e a Hamasszal? Ahogy a világ zsidósága sem azonosítható Izrael állammal. Ezt már az amerikai tüntetések is jelzik.

Szadat egyiptomi elnököt, Arafat palesztin vezetőt, Jitzak Rabin izraeli elnököt kik is ölték meg és miért?

Akkor ki nem akarja a békét?

És hozzátenném, hogy szerintem Izrael állam is téved, ha azt hiszi, „míg a világ” felmentést kap a koncentrációs táborok miatt, hogy ennek ürügyén bármit megtehet.

Ehhez a globalizált világ - amihez atomtölteteivel ő is hozzájárult- nem asszisztál a végtelenségig. A politikai közvélemény közben pedig azt „sugallja,” hogy a keresztények is álljanak a jobb vagy baloldalra. Ítéljék el/meg egyiket vagy másikat. A testvérnépek közül válasszanak egyet és amellett tegyék le a voksukat. Vagy zsidóellenesek, vagy muszlimellenesek legyenek. Mert mindkettőt nem lehet pártolni büntetlenül.

Egyszerűen rád sütik a bélyeget. 

A szélsőbaloldal szerint: Ha nem támogatod az arabokat, akkor antiszemita vagy. Ha támogatod az arabokat, akkor zsidóellenes vagy, ezért antiszemita. Ha nem támogatod a zsidókat, akkor antiszemita vagy. Ha támogatod a zsidókat, akkor arabellenes vagy, ezért antiszemita. Ha egyiket sem támogatod, akkor duplán vagy antiszemita. Ha mindkettőt támogatod, na, az a legrosszabb.

 A náciknak és újbaloldalnak köszönhetően olyan ideológiai káoszba kergette a világot a szélbal, hogy ez már nem emberi.

Pedig a keresztény ember nem lehet haszonleső. Számára nem az öldöklés, a háború a megoldás.  Számára a halál nem befektetés. És nem örül a gonoszságnak egyik oldalon sem. A bűn mindkét oldalon bűn. A gyilkosság akkor is gyilkosság, ha az ellenségemet ölöm meg. Nincs értékes és kevésbé értékes ember. Mindenki, aki e világra született, Isten alkotása. Ezt már a Bibliában is olvassuk.

A keresztény Krisztus békéjéért él és tesz meg mindent, ezt akarja sugározni a nagylelkű megbocsátással vagy bocsánatkéréssel.

A kiengesztelődéssel.

Ami több mint tűzszünet. Több mint kiegyezés. A (keresztény) világ vezetői mit gondolnak, hogyan akarnak fejlődést elérni, ha irtják a maguk vagy mások népeit?

Vannak fölösleges népek, nemzetek?

Nem elégelték meg már a kísérleti öldöklést a járványok, az ukrán és egyéb háborúk nyomán?

Így akarnak dolgozni a népek felemelkedésén?

Krisztus megváltó halála elég volt ahhoz, hogy megtörje a sátán uralmát. Ezért mi sem drukkolhatunk egyik fél erőszakjáért sem. A jogos önvédelem nem jelent támadást. Isten az élet Istene. Nem akarja a bűnös halálát, hanem hogy megtérjen és éljen. Nekünk, akik a halál árnyékában élünk, pont az a felszabadító, hogy nem kell a másikat megölnünk, azért, hogy mi élhessünk.

Atyám házában sok hely van - mondja Urunk Jézus.

Tedd hüvelyébe kardodat! - szól Péterre nagycsütörtök éjjelén.

Be jó lenne, ha rá hallgatnánk.

LINKEK:

https://zarandok.ma/a-haboru-csak-jatek/

https://eloszekelyfold.ro/2023/10/22/a-haboru-csak-jatek/

https://imalanc.ro/w/sebestyen-peter-a-haboru-csak-jatek/

 

 

 

 

 

 
« vissza
 
 

btz webdesign