Keresés
 
 
Megtekintve: 770 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

Túszszedő Karácsony...

Túszszedő Karácsony

 

Ádáz tempóban terjed az omikron, harsogja a média a hírt. A szabadság diktatúrája már nem elég, folyamatosan sakkban kell tartani az áldozatot, a félelem bizonytalanságot gerjeszt, így lehet engedelmességre kényszeríteni mindenkit. Hirtelen mintha kezdene megőrülni a hatalom, mintha nem tudná kordában tartani az embert, s a palackból a világra szabadított szellemet.

A sátán bepánikolt.

Ijesztget, kötelez, zsarol, fenyeget. Jogokat követel, s még többet megvon. Toleranciát hirdet, de közben kegyetlenül arrogáns és már-már anarchiába illő, ugyanakkor kifinomult módszerrel veszi el életkedvünket, féltve a rendszert, a hatalmat és a pénzt. Annyira, hogy ez már a vallási életünkbe is betüremkedett. Megmételyezi a közösségi istentiszteletet, érzést, élményt, megnyilvánulást. Megosztja a keresztény hívőket is. Elidegenít, bizalmatlanná tesz. Távolságtartóak leszünk. Lélekben is. Nem kezd érdekelni a másik sorsa, közelsége, hiszen potenciális veszélyforrás mindenki.

Mert ez a cél, a meghasonlás elérése. Oltasd be magad, ellenkező esetben bűnös vagy. Ha beoltatod magadat, bűnt követsz el. Mindenképpen bűnbakot kell találni.  Az oltatlanok miatt terjed. De az oltottak sem lebegtethetik már az igazolást, már annak sem hiszünk. Itt a szemem előtt mutassátok a friss nyáltesztet, mutasd a pecserét (PCR- régebb Román Kommunista Pártot jelentett).

És ez nyomja rá bélyegét már a Karácsonyra is. Mindenkibe öljünk bele félelmet már a két hullám között is, nehogy az ember nyugodtan, felszabadultan örülni tudjon. Nehogy ünnepelni hagynánk a népet. Eszembe jut egy karácsonyi vicc is: Pistike levelet ír Jézuskának: - Jézuska, én jó gyerek voltam. Légy szíves hozz nekem egy…

Közben a falon függő Szűzanya képre pillant, megszégyelli magát. Összetépi a papírt. Más levelet kezd: - Jézuska, tudom, hogy néha nem írtam le a leckémet, de azért szeretném ha…, megint a képre pillant, majd lesüti szemeit, összetépi az írást. Újból nekiáll: - Kedves Jézuska, röstellem, de be kell vallanom, hogy nem sokat imádkoztam, a leckéimet sem tanultam meg és még puskáztam is, de azért kérlek… Elvörösödik, izzadni kezd, szíve hevesebben dobog. Ekkor felugrik, leveszi a képet a falról, bedugja a ruhásszekrénybe az ingek alá, majd bezárja a szekrényajtót. Visszaül és írni kezdi az új levelet: - Jézus! Anyádat túszul ejtettem. Követeléseim a következők: …

Még szerencse, hogy a Betlehemi Kicsi Jézus a túszejtőket is megváltotta.

LINKEK: 

https://imalanc.ro/w/sebestyen-peter-tuszszedo-karacsony/

https://katolikus.ma/tuszszedo-karacsony/

https://eloszekelyfold.ro/2021/12/20/tuszszedo-karacsony/
« vissza
 
 

btz webdesign