Keresés
 
 
Megtekintve: 898 alkalommal
Alkalmi írások - Publicisztika - közélet

Óda az édesanyákhoz, avagy Köszönjük nektek…

Óda az édesanyákhoz,

avagy

Köszönjük nektek

 

Köszönjük nektek édesanyák, hogy minden családon belüli erőszak és minden harcias feminizmus ellenére vállaltatok minket, vállaltátok az életet.

Köszönjük nektek édesanyák, hogy nemcsak ösztönből, átörökítési kényszerből, termékenységi reflexből, hanem hivatástudatból és az új élet utáni vágyakozásból szültétek meg a leendő édesapákat és édesanyákat.

Köszönjük nektek édesanyák, hogy nemcsak kislánymosolyotokban, de időskori ráncaitokban is ott bujkálnak szeretett gyermekeitek.

Köszönjük nektek édesanyák, hogy nemcsak gyermeket akartatok, hanem szerető férjet, meleg családi tűzhelyet, harmonikus szeretetkapcsolatot, amiben anyaként és feleségként is kiteljesedhettek.

Köszönjük nektek, édesanyák, hogy vállaltátok Istennel a partnerséget az életadásban, hogy a bölcsőtől a koporsóig elkísér a ti szeretetetek.

Köszönjük nektek, édesanyák, hogy önzetlenül ránk pazaroltátok azt a sok törődést, mosolyt, életerőt és lelki-szellemi talentumot, amellyel Isten megáldott benneteket.

Köszönjük nektek édesanyák, hogy megtanítottatok minket is a szeretet ingyenességére, de arra, is, hogy az igazi szeretet követelményeket állít, és képes életáldozatot hozni.

Köszönjük nektek, édesanyák, hogy inkább összeroppantok, de nem szűntök meg minket szeretni, ránk gondot viselni, értünk aggódni, lépteinket-életutunkat a háttérből is csendesen, imádságos lélekkel követni.

Köszönjük nektek, édesanyák, hogy mindig otthont varázsoltok a családi házból, hogy mindig ugyanazzal a megnyugtató érzéssel térhetünk haza, még távolba szakadt gyermekként is.

Köszönjük nektek édesanyák, hogy a fiúgyermekeket leginkább ti értitek meg, de a leányaitoknak is ti lehettek a legjobb barátnői.

Köszönjük nektek édesanyák, az évtizedek alatt felhalmozott sok tudást, tapasztalatot, mely nemcsak egy házi recept, vagy ízesítés titkába avat bele, hanem a legbiztosabb tudnivaló, amire ingyen szert tehetünk.

Köszönjük nektek, édesanyák, hogy előttetek nem kell magyarázkodnunk, ti szavak nélkül is értitek gondjainkat, és nektek kiönthetjük lelkünk legmélyebb titkait.

Köszönjük, hogy Istennek a teremtő, gondviselő és folytonosan megbocsátó gesztusait gyakoroljátok, ezáltal megkönnyítve sokszor nehéz és kegyetlen életünket.

Köszönjük nektek, hogy – mint a Szűzanya – ott vagytok mellettünk csendben az öröm és a bánat idején, a menyegzőn éppúgy, mint a kereszt alatt.

Köszönjük, hogy vagytok, hogy veletek-bennetek-általatok megtapasztalhatjuk Isten mindennapos áldását.

Hála és köszönet ezért a Mindenhatónak, nemcsak anyák napján, hanem minden áldott nap.

 LINKEK: 

https://katolikus.ma/oda-az-edesanyakhoz/

https://eszm.ro/2020/04/30/oda-az-edesanyakhoz/

https://imalanc.ro/w/sebestyen-peter-oda-az-edesanyakhoz-avagy-koszonjuk-nektek/
« vissza
 
 

btz webdesign